28.8.11

Camping - telttailu

Oltiin tossa viikko sitten camping eli telttailemassa mun kolmannen host-perheen isän ja sen lasten/lapsipuolten kanssa. Olin vähän kauhuissaan mut se yllätti mut ja oli tosi kivaa. Suurilta osin oli niin hauskaa, koska ne kaikki nuoret oli niin kivoja.

Tonne meijän camping-paikalle ei päässy ku kanootilla. Eli me työnnettiin 4km matkan ajan kanootteja sellasta pientä polkua pitkin kunnes päästiin järven rannalle. Sitten soudettiin pari kilsaa. Ekan yön jälkeen siirryttiin loppuajaks toiselle campin-kohdalle. Tulta ei saa tehdä muuten ku niille varatuille nuotiopaikoille, joten oltiin onnekkaita kun saatiin nuotiopaikka ja itseasiassa aluks koko ihana hiekkaranta vaan meille.

Camping on siis sitä, että mennään järven rannalle ja oleskellaan siellä jonkun aikaa, esim. viikko ja nukutaan teltassa. Illalla istutaan nuotion äärellä ja paistetaan vaahtokarkkeja ja kun tulee pimeää mennään nukkumaan ja aamulla herätään auringonpaisteeseen. Ruoka pitää miettiä silleen, että se säilyy vaikkei sitä saa kylmään. Yöksi kaikki ruokatarvikkeet pitää viedä karhuilta suojaan niille tarkotettuihin säilytyskaappeihin. (Näin itse asiassa ekaa kertaa karhun, tosi kaukaa, mut kuiteski, ku oltiin autossa tulossa takasin.)

Suihkuun ei pääse, mutta järvessä käytiin 5 päivän aikana kerran. Vesi on hyytävän kylmää "glacier"-vettä, eli jäätikkövettä.

Suunnitelmissa oli syödä kalaa, jota saatiin sitten onneks yhtenä päivänä. Ite sain yhen normikokosen kirjolohen (ei sieltä muuta saanukkaan). Mutta se oli niiiiin hyvää! Sain kalan kiinni yhteensä kolme kertaa et näin sen, mut vaan kerran veneeseen asti, mut kuiteski!
Ei kommentteja: