18.9.11

Leipomisia
Nää kuvat on jo vähän vanhoja. Mutta puhuin tolle mun host-äidille sitruuna-marenkikakusta ja se sano, että voidaan tehä sellanen, et se on ihan helppoo. Me tehtiin toi kakku, koska sanoin, ettei se ikinä onnistu. No mitäs kävikään se oli ihan samanlainen käsiihajoava mössö ku Suomessa. Host-äidin mukaan kotitekonen sitruuna-marenkikakku kuuluu olla sellanen.. :D Hyvää se kuiteski oli! Ja sain tosi paljon vinkkejä sen tekemisee, jotka toivottavasti osaan hyödyntää tulevaisuudessakin.

Tänään päivä alko sillä, että en pysty nukkumaan, koska on niin kylmä. Täällähän peiton sijasta on lakana ja viltti sen päällä, mikä ei tunnu paljon lämmittävän. Nyt mulla vuotaa nenä ja kurkku on kipee.. Täs talossa ikkunat on tosi ohuet, vaan kaks kerrosta, joten jos lämpötila laskee yöllä sen kyllä tuntee!

Eilen host-äiti leipo persikkapiirakkaa. Kaikki meni pakkaseen, paitsi se yks, jonka se teki myöhemmin. Piirakkataikinaan se käytti laardin sijasta jotain kasvirasvaa ja täytteessä pakastepersikoita, joten lopputulos ei ollu ihan haluttu. Hä sanoi myös ettei ollu tarpeeks sokeria. Persikkapiirakka ei ainakaan tähän asti oo mun uus suosikki.

Vielä leipomisia: Kerroinkohan jo aikasemmin, että paistoin lettuja? No nää kaikki ainaki tykkäs! :) (Host-äiti ihmettelee, että ku tuntuu että me suomalaiset tungetaan hilloa joka paikkaan... :P)

Ei kommentteja: