5.1.12

Osoyoos - Kanadan ja USA:n rajalla

Matka Pentictonista jatkui Osoyosiin, joka on siis aivan USA:n rajalla. Opin esim. että USA:ssa kaikki on halvempaa, joten tän mun kaverin isovanhemmat käy mielellään rajan toisella puolella ruokaostoksilla. Osoyoos on paikka, jossa hedelmät kasvaa. Näilläkin isovanhemmilla on omat persikka-, luumu- ja saksanpähkinäpuut omassa pihassaan. Ja kesällä on kuuma, todella kuuma. "Hot tub" muuntuu "cold tubiksi" kesällä... Sen takia tietty hedelmätkin kasvaa ja viiniä voi viljellä. Siellä oli paljon lämpimämpi ku Clearwaterissa, tietty! Tuli laitettua ihan liikaa päälle. Muutenki tuntu, että olis vasta syksy, koska lehdet oli tippumassa puista. Välillä tuntu et ois ihanku talvi just loppumassa ja kevät tulossa.
 Upeita järviä riittää.
 Tämäkin paikka oli sellanen tosi pieni, mutta asukasluku kuulemma kolminkertaistuu kesällä turismin takia.
 Minä First Nations maalla, jossa käytiin vähän olemassa turisteja.
Polkujen varrella piti olla tosi tarkkana, mihin astuu. Siis ihan tosissaan metrin väleillä oli näitä lantakasoja... Ajateltiin jo suunnitella peli, jossa pitää varoa kakkakasoja ja päästä maalin mahollisimman nopee. :D
 Villihevosia! Niin me ainaki luultiin, kunnes nähtiin hevosenkengän jäljet maassa. (Kyllä ne kuiteski suht villeinä näytti elävän..)
 Laiha maakaistale, joka kulkee järven halki melkein kokonaan. Kesäisin tää on telttailu-/camping-paikka

 Siellähän se, ihana AmeRiikka siintää!
Vielä yks upea maisema. :)

Osoyosin jälkeen matka lähti kohti Kamloopsia, takas kotiin päin. En kuitenkaan vielä ollut menossa kotiin. Mun host-perhe otti mut kyytiin Kamloopsista ja auton nokka käännettiin Vancouverin suunnalle.

2 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Oon kyllä niin kateellinen noista maisemista! D: Voisinpa joskus viedä itseni ja kamerani tonne.

Riikka kirjoitti...

Jep! Se alkaa kaikki olla vaan tosi itsestään selvää ku kattelee noit maisemii koko ajan. Vuorethan täällä näkyy ikkunasta joka päivä.. :D